Tak sangka yang selepas lahir, anak saya mudah menerima respon, lebih rapat dengan saya dan sekali tengok macam dah bertahun umurnya..

Puan Huda

Gombak

Anda nak tahu macam mana nak “unlock” potensi baby anda untuk jadi genius?
Untuk ibu yang hamil, tahniah kepada anda! Anda sedang membawa satu amanah untuk melahirkan insan yang hebat!
Ni yang anda nak untuk baby yang bakal lahir nanti… 

Nak anak jadi yang bijak

Nak anak jadi anak soleh

Nak baby membesar menjadi sihat

dan berjaya sejak dari dalam kandungan walaupun dalam persekitaran yang mencabar

TAPI..

Anda tak tahu macam mana caranya nak buat?

Anda rasa ilmu tak cukup nak buat semua tu 

Dan nak mulakan dengan apa?

Teruskan membaca sampai habis

Ramai Mama hamil yang tak tahu benda ni. Yang boleh bantu baby untuk jadi genius!

Ruginyaa!

Ramai ibu dan bapa yang bakal menimang cahaya mata tak tahu yang..

Baby dalam kandungan sebenarnya

1. Dah boleh rasa apa yang mak dia rasa

2. Dah boleh nampak apa yang mak dia nampak

3. Dah boleh “makan” apa yang mak dia makan

4. Dah boleh dengar suara ibu dan ayah dia

5. Dah boleh respon kepada ibu dan ayah dia!

maksudnya, baby dalam kandungan dah boleh belajar macam-macam dari ibunya

Dari minggu ke minggu program APeP 1344 , selama 21 sesi apabila saya memberi stimulasi kepada bayi dengan bunyi asas Al Quran. Dengan teknik ketukan, bayi saya seolah-olah sudah pernah mendengar dan bersedia untuk mendengar lebih banyak lagi ayat-ayat Al-Quran. Puan Ning

Guru

Saya berjaya ikuti penuh program ibu hamil Al Baghdadi untuk anak saya yang ke-4. Saya mahu yang terbaik untuk anak saya dengan terapkan prinsip program ini. Hasilnya anak saya sangat senang diurus. Dia sangat suka dengar Azan, bacaan Al Quran seperti dia dah biasa. 

Puan Rozila

Entreprenuer

Ini yang di panggil sebagai tempoh prenatal.
Perkara paling utama adalah ibu bapa kena tahu ialah apakah itu prenatal dan apa itu pendidikan Prenatal

Apakah itu Prenatal?

Pranatal adalah proses di mana embrio manusia (atau janin) berkembang semasa dalam kandungan, dari peringkat persenyawaan sehingga kelahiran seperti gambar dibawah.

Apakah itu Prenatal Education?

Ia diterima secara meluas oleh pakar bahawa keupayaan pembelajaran kanak-kanak bermula sejak dalam peringkat pranatal lagi. Pendidik, saintis dan pakar perubatan juga mengakui betapa pentingnya persekitaran pranatal yang sihat, tenang dan baik kerana ia akan memberi kesan kepada pembangunan jangka panjang dan keupayaan pembelajaran kanak-kanak.

Pendekatan program pranatal pada umur yang sesuai dapat menguatkan keupayaan kanak-kanak untuk belajar terutamanya dalam tempoh pembangunan kerana pada peringkat ini adalah yang terbaik untuk manusia menerima input. 

Sambung baca ni..

Pembangunan fizikal anak bermula pada tempoh kandungan.

Pada bulan-bulan pranatal, otak adalah pada peringkat yang paling mudah menerima pembelajaran . Pendengaran bayi pranatal telah berkembang sepenuhnya menjelang minggu ke-18 kehamilan. Kajian telah menunjukkan bahawa , bagi tempoh kehamilan, bayi sebenarnya boleh membandingkan dan membezakan bunyi yang mudah. 

Rahim seorang ibu mengandung itu bukanlah “kalis bunyi” . Anak yang sedang membesar pasti boleh mendengar pelbagai bunyi dan bunyi di persekitaran luaran nya ibu. Walau bagaimanapun , bunyi ini agak sekejap. Bunyi yang hidup dan konsisten disampaikan kepada kanak-kanak secara semula jadi semasa bulan-bulan pranatal adalah denyutan jantung ibu. 

Bagi tempoh kehamilan , ini adalah bahasa asli yang kedengaran 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Ia adalah bunyi semula jadimudah, dan berulang-ulangOleh itu, untuk benar-benar berkomunikasi dengan anak dan menggalakkan pembelajaran perbandingan awal semasa bulan-bulan pranatal , bunyi yang sama dengan denyutan jantung ibu adalah yang paling sesuai dengan perkembangan baby.

Tengok Video ni untuk senang faham. Penerangan dari Doktor Pakar Dr Juriza.
____________

Kenapa Prenatal Education Penting?
____________

Kerana baby dalam kandungan terima 100% pengalaman ibunya tanpa tapisan:

+ Sebab apa yang ibu rasa anak akan rasa

+ Sebab apa yang ibu nampak anak akan nampak

+ Apa yang ibu buat anak juga akan “rasa” buat benda yang sama

Maksudnya, ini peluang terbaik untuk ibu-ibu hamil!

Jom Jadikan Baby Genius!

Peluang Sekali Seumur Hidup anak

Apakah Kelebihan Prenatal Education?

Bayi yang telah menikmati pembelajaran pranatal ini kebiasaannya

+ Dilahirkan lebih tenang dan berjaga-jaga. Biasanya , mata dan tangan mereka dibuka ketika lahir. 

+ Bayi selalunya lebih responsif dan interaktif dan kelihatan bersedia untuk menyerap dan menghargai persekitaran mereka. 

+ Ibu bapa melaporkan bahawa bayi lebih mudah menyusu dan lebih mudah untuk bertenang sendiri. 

+ Ibu bapa juga melaporkan bahawa, jika jagaan peringkat awal diberi dengan konsisten, kitaran tidur / bangun biasa bayi menjadi agak konsisten pada usia yang awal dalam kehidupan bayi. 

+ Terdapat juga bukti saintifik didokumenkan bahawa sistem imun bayi yang tidur dengan baik dan tidur kerap sebenarnya kuat. 

+ Selain itu, manfaat sampingan yang ketara adalah bayi yang berehat dengan cukup membuatkan ibu bapa juga mendapat rehat yang cukup!

+ Berdasarkan ujian pencapaian seperti Clinical and Linguistic Auditory Milestone Scale (CLAMS test)  dan Vineland Social Maturity Scale (school readiness test), kanak-kanak ini telah menunjukkan tahap tumpuan meningkat dan diukur baik untuk kesediaan sekolah. 

+ Bayi yang telah mendapat manfaat daripada pembelajaran pranatal dilaporkan mencapai kejayaan awal kanak-kanak , seperti kebolehan untuk menunjukkan bahagian-bahagian badan pada arahan , berjalan dan bercakap, dan lain-lain lebih awal daripada rakan-rakan mereka . 

Pembelajaran pranatal tidak mewujudkan “bayi genius”. Perumpamaan yang sama seperti  vitamin yang dimakan dalam tempoh pranatal tidak mewujudkan ” bina badan “. Tetapi ransangan & stimulasi pada bulan-bulan prenatal dapat membantu pembangunan awal dan ia adalah masa yang sesuai untuk memperkukuhkan asas bagi pembelajaran.

Mesti ada cara yang boleh membantu Ibu hamil secara tersusun dan teratur untuk mulakan langkah kejayaan sejak baby dalam kandungan
___________

Kami tahu dan faham yang ibu nak semua tu dan disinilah Kelas Ibu Hamil Al Baghdadi boleh bantu ibu hamil buat semuanya dengan mudah.

Kelas Ibu Hamil Al Baghdadi akan membantu ibu hamil beri stimulasi Al Quran pada baby dalam kandungan.

Sampai anda rasa seronok berkomunikasi secara terus dengan baby dengan mudah.

Stimulasi Al Quran

Kelas yang akan membimbing ibu hamil untuk mendidik anak dalam kandungan dengan rangsangan 1344 bunyi asas Al Quran yang unik

Emosi Positif

Membantu ibu hamil merasai emosi yang sangat positif

Suasana Selesa

Stimulasi dalam suasana yang selesa dan kondusif

Sepanjang tempoh kehamilan

Stimulasi bermula seawal minggu ke – 12 kehamilan

Stimulasi Al Quran, Anak Cemerlang

Semuanya untuk membentuk anak yang cemerlang sejak dalam kandungan.

Pendidikan Prenatal Al-Baghdadi (APeP1344)

Sumber Inspirasi APeP1344

Dengan penjelasan tentang pendidikan prenatal diatas, adalah jelas bahawa kepentingan dan keperluan nya adalah tidak dapat disangkal. Dan berdasarkan hadis Nabi S.A.W

Sabda Rasulullah, Muhammad SAW 

“Didiklah anak-anak kamu atas 3 perkara: 
1. Cinta kepada Nabi kamu
2. Cinta kepada kaum keluarganya serta
3. Membaca Al-Quran, sesungguhnya para pembaca Al-Quran itu berada di bawah naungan Arasy Allah pada hari tiada naungan melainkan naunganNya bersama-sama para NabiNya dan hamba-hambanya yang terpilih.”(Hadith Riwayat Dailami dari Sayyidina Ali KRMWJH)  

Kenapa mesti beri stimulasi?
___________

1. Baby dah ada 100 Billion Neuron untuk jadikan dia Genius. ( Neuron = Sel otak yang simpan Memori)
2. Otak baby dah boleh “menyerap” dan menyimpan memori yang sangat banyak.
3. Stimulasi membentuk kebiasaan. Stimulasi positif, akan bentuk kebiasaan positif.
4. Pendidikan, Inovatif, Kreatif  Dan Seronok untuk Ibu Hamil dan baby.
5. Teknik yang diakui oleh pakar dan pertama seumpamanya didunia.

Apa yang ibu hamil dan baby akan terima dari Kelas Ibu Hamil Al Baghdadi?
___________

Kelas yang akan memberikan anda ruang yang sangat baik untuk memulakan kejayaan anak sejak dari dalam kandungan dengan pendekatan yang tersusun teratur dan anda berpeluang menyediakan suasana yang baik untuk anak.

> Anda akan ada pendekatan untuk mula mendidik anak dalam kandungan

> Anda boleh wujudkan suasana positif dengan bunyi asas Al Quran

> Anda boleh mulakan kejayaan Anak dengan

Jom Jadikan Baby Genius!

Peluang Sekali Seumur Hidup anak

Apa Modul yang anda ikuti di Kelas Ibu Hamil Al Baghdadi?
__________

Z

Stimulasi 1344 Bunyi Asas Al Quran

Stimulasi janin adalah satu bentuk rangsangan persekitaran luaran atau dalaman. Stimulasi 1344 bunyi asas Al Quran akan membentuk persekitaran islami, tenang dan baik akan memberi kesan kepada pembangunan jangka panjang dan keupayaan baby.

Z

Stimulasi Al Quran Teknik Al Baghdadi

  1. Sesi Stimulasi Al Quran dengan Alat Ketuk
    Alat Ketuk Al Baghdadi bertujuan untuk mewujudkan disiplin stimulasi kepada janin mengikut ritma-ritma tertentu yang sesuai dengan tempoh kandungan.
  2. Buku Tamhid Stimulasi
Z

Sesi Visualisasi Minda

Sesi Visualisasi membantu Ibu menghantar imej pada anak untuk mengukuhkan kekuatan imaginasi dan penyimpanan memori.

Jom Jadikan Baby Genius!

Peluang Sekali Seumur Hidup anak

Apa Kata Ibu yang Telah Berjaya?
___________

“Keadaan bayi dalam kandungan sangat aktif ketika proses stimulasi Al Quran. Terima kepada Advisor APeP atas ilmu yang diberi. Program APeP 1344 sangat menarik & memberi banyak ilmu kepada saya dalam meningkatkan ilmu Al-Quran. Puan Siti Aishah

Pensyarah

Program Kelas Ibu Hamil ini telah terima Pengiktirafan
___________

Setelah mencipta rekod sebagai Rangkaian Pusat Pembelajaran Al Quran Terbesar di Malaysia dan Rangkaian Pusat Tahfiz Terbesar di Malaysia , kini Al Baghdadi mencipta rekod barunya iaitu Program Prenatal Education Pertama di Malaysia. Program APeP merupakan program untuk ibu-ibu yang sedang hamil. Program ini bertujuan untuk memberi rangsangan kepada bayi di dalam kandungan dengan bunyi-bunyi Al Quran.  

Jom Jadikan Baby Genius!

Peluang Sekali Seumur Hidup anak

Kami Yakin anda dah tak sabar nak tahu dan rasa Kelas Ibu Hamil ni
___________

Baik,untuk itu, kami nak tunjukkan kepada bagaimana Kelas Ibu Hamil Al Baghdadi ini boleh bantu anda beri stimulasi terbaik pada baby, Kami nak tunjukkan secara LIVE dalam satu sesi eksklusif.

SESI PREVIEW Kelas Ibu Hamil Al Baghdadi

99% peserta yang sudah menyertai sangat berpuas hati dan YAKIN dengan yang mereka berpotensi untuk melahirkan Genius Al Quran.

dan kami YAKIN anda juga akan bersetuju di akhir program ini.

Ya, saya nak SERTAI!

Tawaran Istimewa.
DAFTAR PREVIEW SEKARANG
_________

1 PERCUMA sahaja

Untuk Pendaftaran seorang atau Bersama suami.

Jom Jadikan Baby Genius!

Peluang Sekali Seumur Hidup anak

Apa Kata Pakar?
__________

Saya telah mengkaji dan mendekati projek yang dipanggil APeP 1344 Al-Baghdadi dan ini merupakan satu produk daripada Al-Baghdadi yang dikhususkan untuk ibu-ibu mengandung. Dan tujuan program ini adalah untuk memulakan stimulasi ataupun simulasi bunyi-bunyi berasaskan bacaan Al-Quran dan teknik-teknik yang berkaitan dengannya kepada anak-anak ataupun janin yang ketika mereka masih lagi didalam kandungan. Dr Zainur Rashid Zainuddin Dekan

International Medical University (IMU)

Saya perakui bahawa saya telah mendengar taklimat dan penerangan oleh pihak APeP 1344 Al-Baghdadi pada 17 Jun 2013 berkenaan program pengajaran Al Quran kepada ibu hamil dan stimulasi anak dalam kandungan dengan ritma dan 1344 bunyi asas Al-Quran menggunakan Teknik Al Baghdadi.Saya doakan APeP 1344 Al-Baghdadi akan diberi kekuatan dan kesabaran oleh Allah S.W.T untuk menjayakan program ini dengan sebaik-baiknya demi melahirkan generasi yang lebih cemerlang dan gemilang pada masa depan, Insya Allah Dr Noor Haliza Yusoff

Perunding Kanan O&G HKL merangkap Presiden MAMANEH

Isi Maklumat anda di bawah untuk hadir ke Preview PERCUMA dan Klik “Daftar Sekarang”

Lokasi:
Kelas Ibu Hamil Al Baghdadi, Wangsa Maju

Nak baby bijak?
Whatsapp Disini
Masa Operasi

M – F : 8.00am – 5pm
S – S : Closed

Phone :
013 2099 123
03 416 1010 8

Alamat :
51-1 Jalan Melati Utama 4,
Melati Utama, 53100 Kuala Lumpur.

Phone :
012 – 440 6143

Email : 
apep.wmaju@gmail.com